Az ismerősök, barátok mindig sajnálkozva mondták, hogy ha szóba jött a piskótakocka csokiöntettel, hogy a menza óta nem ettek olyan igazit. Hát én addig kerestem kutattam, formáltam a receptet, míg “olyan” nem lett.
hozzávalók / 8 adag
Piskóta
- 5 db tojás
- 30 dkg cukor
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 dl langyos víz
Csdokiöntet
- 1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
- 5 csapott ek cukor
- 8 dl tej
ajánlat
Tálalásnál a piskótát felkockázzuk és a csokiöntettel lecsorgatjuk.
alapanyagok
cukrozatlan kakaópor finomliszt sütőpor tej tojás víz csokoládés pudingpor cukor
elkészítés
Piskóta
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük.
- Lisztezett tepsiben, 25-30 perc alatt, 200 fokon készre sütjük.
Csokiöntet
- A pudingot a cukorral és a kakaóporral elkeverjük, majd a szokásos módon elkészítjük, csak most 8 dl tejet használunk hozzá.
- sütési hőfok: 200°C