Elképesztően ízgazdag, Szilvalekváros marhapörkölt

Ha egy elképesztően ízgazdag, szaftos pörköltre vágytok, akkor ne keressetek tovább, mert ez pont olyan lesz! A szilvalekvártól pedig ne tartsatok, mert rettentően jól passzol a marhahúshoz.
Hozzávalók
A pörkölthöz

3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
80 ml olaj
1 db paradicsom
1 db paprika
150 ml víz
só, bors
2 púpozott tk őrölt kömény
2 púpozott ek pirospaprika
1 ½ kg marhalábszár
220 g szilvalekvár

A tálaláshoz
4 db cipó

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon, az elfelezett paradicsommal és paprikával együtt elkezdjük üvegesre pirítani. Felöntjük 150 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és pár percig főzzük.

A marhalábszárat felkockázzuk, a fűszeres olajra dobjuk, és pár percig pirítjuk. Ezután mehet rá a szilvalekvár, átkeverjük, lefedjük, és 2,5 óra alatt puhára főzzük a húst. Időnként öntünk alá még egy kis vizet, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen. Ha elkészült, a kibelezett cipóban tálaljuk a pörköltet.

JÓ ÉTVÁGYAT! 🙂